2012-05-18 13:50:08• hírek • Szatmár.ro

Ilyés Gyula az élen

Ilyés Gyula, tisztségben lévő polgármester nyerne, ha most vasárnap tartanák az önkormányzati választásokat Szatmárnémetiben, derül ki egy pénteken nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatás eredményéből.

A 2012-es helyhatósági választási kampány félidejében a legnagyobb példányszámú Szatmár megyei román nyelvű napilap végzett közvélemény-kutatást, arról kérdezve a város lakóit, ha ezen a vasárnap lenne a szavazás, a szatmárnémeti polgármester-jelöltek közül kire adnák voksukat.
A felmérést május 15-17 között készült, 986 szavazópolgárt megkérdezve. A kutatás két százalékos hibahatárral számol és a következő eredménnyel zárult:

Ilyés Gyula (RMDSZ) -  42%
Coica Costel Dorel (USL) - 38%
Golea Nita Bujor (PPDD) - 4%
Suta Nicolae Francisc (PDL) - 3,5%
Babasan Sergiu Lucian (PRM) - 1%
Zazula Béla (MPP) - 0,5%
Elmegy, de még nem tudja kire fog szavazni - 11%

A felmérés eredményéről Ilyés Gyula, az RMDSZ szatmárnémeti polgármester-jelöltje így nyilatkozott:
- Hasonló eredményeket mutatott egy korábbi, az RMDSz által megrendelt közvélemény-kutatás is. Ez a reális, nem az ellenjelölt úton útfélen hangoztatott előnye, amelyet propaganda célokból szajkóznak. A napilap által készített felmérés eredménye mindenképpen bíztató, de semmiképp sem megnyugtató, mert a különbség nagyon kicsi. A szatmárnémetiek hiteles tájékoztatását a tényekről mi tovább folytatjuk, hiszen teljeskörű mozgósításra és minél nagyobb részvételre lesz szükségünk június 10-én az urnák előtt ahhoz, hogy tovább folytathassuk a munkát és megvalósíthassuk közösségünk célkitűzéseit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: